سمك مقلي بالأرز 2013/2014
المكونات
السمك حسب الرغبة حوالي كيلو و نصف منظف من الداخل و الخارج
و منقوع في ماء و دقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي
التتبيلة
2م/ك كمون ناعم + 1 م/ك كnnnة جافة + 1 م/ك بابريكا ( الفلفل الحلو ) + عصير 2 ليمونة + ملح + فلفل حار و فلفل رومي بارد
و تخلط
يتبل السمك بالخلطة بعد عمل شوق بالسمك و حشوها بنفس الخلطة
يترك ساعتين قبل القلي
يقلي السمك في زيت غزير
و هذا شكله بعد القلي
صلصة السمك
(تقسم الي نصفين نصف لاستكمال اعداد الارز و نصف يقدم علي السمك المقلي )
المكونات
بصلة مفرية + ثوم مفري + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم + 6 حبات طماطم مقطعة مكعبات + 1 مكعب مرقة دجاج + 1 حبة لومي + فلفل حار +2م/ك صلصة طماطم
الطريقة
في قدر نضع القليل من الزيت و نضع البصل يصفر نضيف الثوم المفري يذبل
نضيف التوابل
1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم و نشوح
ثم نضيف مكعبات الطماطم و علي نار عالية نحرك
ثم نضيف مكعب المرقة و حبة اللومي
و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم
ثم نضيف الكزبرة الخضراء و نظفي عليها و تكون جاهزة
الارز
ناخذ مقدار من الارز ينقع في ماء و ملح
يصفي و يوضع في قدر به ماء مغلي مضاف له حبة هيل و ورقة غار و يسلق
ثم يصفي تماما من الماء
و يوضع بقدر عليه مقدار من الصلصة الجاهزة
و تخلط
و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج
الطبق النهائي
بالهناااء و الشفاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ااء......
السمك حسب الرغبة حوالي كيلو و نصف منظف من الداخل و الخارج
و منقوع في ماء و دقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي
التتبيلة
2م/ك كمون ناعم + 1 م/ك كnnnة جافة + 1 م/ك بابريكا ( الفلفل الحلو ) + عصير 2 ليمونة + ملح + فلفل حار و فلفل رومي بارد
و تخلط
يتبل السمك بالخلطة بعد عمل شوق بالسمك و حشوها بنفس الخلطة
يترك ساعتين قبل القلي
يقلي السمك في زيت غزير
و هذا شكله بعد القلي
صلصة السمك
(تقسم الي نصفين نصف لاستكمال اعداد الارز و نصف يقدم علي السمك المقلي )
المكونات
بصلة مفرية + ثوم مفري + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم + 6 حبات طماطم مقطعة مكعبات + 1 مكعب مرقة دجاج + 1 حبة لومي + فلفل حار +2م/ك صلصة طماطم
الطريقة
في قدر نضع القليل من الزيت و نضع البصل يصفر نضيف الثوم المفري يذبل
نضيف التوابل
1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم و نشوح
ثم نضيف مكعبات الطماطم و علي نار عالية نحرك
ثم نضيف مكعب المرقة و حبة اللومي
و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم
ثم نضيف الكزبرة الخضراء و نظفي عليها و تكون جاهزة
الارز
ناخذ مقدار من الارز ينقع في ماء و ملح
يصفي و يوضع في قدر به ماء مغلي مضاف له حبة هيل و ورقة غار و يسلق
ثم يصفي تماما من الماء
و يوضع بقدر عليه مقدار من الصلصة الجاهزة
و تخلط
و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج
الطبق النهائي
بالهناااء و الشفاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا ااء......